İrəvan xanlığının bölgə mətbəxi

İrəvan xanlığının bölgə mətbəxi

Tahir Əmiraslanov,

Oruc Əliyev,

Aygül Əsgərova 

Çoxillik tədqiqatların məhsulu olan “Azərbaycanın İrəvan bölgə mətbəxi” kitabı bu gün istər tarixi-etnoqrafik, istərsə də milli-mənəvi baxımdan çox aktual və vacib sayılan bir mövzuya – İrəvan azərbaycanlılarının, bütövlükdə bir vaxtlar indi “Ermənistan” adlanan dövlətin ərazisinin yerli sakinləri olmuş soydaşlarımızın qədim mətbəx mədəniyyətinin tədqiqinə həsr edilib. Kitabda İrəvan mətbəxinə, ümumən bütün Qərbi Azərbaycan mətbəxinə aid olan və həmin bölgənin əhalisinin yaratdığı maddi mədəniyyətin qədimliyini və zənginliyini göstərən çoxsaylı tarixi-etnoqrafik faktlar toplanıb. Burada İrəvan bölgəsinin köklü sakinləri olan azərbaycanlıların məişəti, güzəranı, süfrə mədəniyyəti haqda məlumatlar, habelə maddi mədəniyyət nümunələri, o cümlədən təsərrüfat avadanlıqları, əkin-biçin alətləri, böyük çeşiddə mətbəx ləvazimatları, yüzlərlə unikal yemək və içki adları, onların reseptləri təqdim edilib. Tarixi qaynaqlara və etnoqrafik sorğulara əsaslanan, erməni iddialarının əsassızlığını sübuta yetirən bu monoqrafiya Azərbaycanın qədim tarixə malik bölgəsinin maddi-mənəvi mədəniyyətinə dair qiymətli ensiklopedik mənbədir.

Azərbaycan dilində
ISBN: 978 9952 313 89 5
Bərk üz qabığı
480 səhifə
Ölçü: 215x280 mm
BU KATEQORİYAYA AİD KİTABLAR
İlham Rəhimli
ISBN: 978-9952-520-96-5

  Aydın Dadaşov


ISBN: 9789952513837